01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Bazalkové pesto 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Bazalkové pesto

34
Na našom bratislavskom balkóne sa bylinkám mimoriadne darí. Je slnečný a to stredomorským bylinkám svedčí. Najviac sa to páči bazalke :). Bazalku som zasadila v domnienke, že ide o bazalku pravú, teda tú s veľkými tmavo zelenými listami. Po tom čo vyrástla som zistila, že ide o malú grécku bazalku. To však nevadí, jej chuť je rovnako skvelá ako chuť jej oveľa známejšej sestry. Naša grécka bazalka sa nesmierne rozrástla. Keď som tak na ňu pozerala a rozmýšľala aká bude škoda ak ju nejako nezúžitkujem tak mi skrsol v hlave nápad. Urobím bazalkové pesto!




Na pesto potrebujeme:

dve hrste bazalkových listov
hrsť slnečnicových semiačok
hrsťstrúhaného parmezánu
dva strúčiky cesnaku
olivový olej
morská soľ
mleté čierne korenie

 


Postup prípravy:

Ak máte mažiar použite ho! Je to tradičnejšie a pesto bude určite chutnejšie ;). Ak mažiar nemáte použite mixér. 
Príprava je naozaj jednoduchá. Všetko dajte do mažiara prípadne mixéra a zmiešajte.

Pesto je vynikajúce k talianskemu chlebu focaccia, cestovinám či do polievok.








Menovky: ,

35 36 37 38