01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Ide to aj bez mäsa !!! 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Ide to aj bez mäsa !!!

34


Nepoznám človeka čo nemá rád Chilli con carne, no možno by sa ich zopár našlo :). Ja ho milujem. Mleté mäsko s kukuricou a fazuľou, jemne pikanté - proste MŇAM! Keďže však rada experimentujem a myslím si, že to ide aj bez mäsa, tak som si vymyslela Chilli con tempeh.




Tempeh je vyrobený z kvasených sójových bôbov. Je to v podstate skvelá náhrada mäsa v rôznych jedlách (varila som s ním už aj kapustnicu). Najradšej mám udený alebo smažený. Bežne ho dostať v bioobchodoch.


Na chilli con tempeh budeme potrebovať:

1 balenie tempehu
1 konzervu kukurice v sladkom náleve
vopred uvarenú fazuľu (asi jeden hrnček)
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 konzerva lúpaných a krájaných paradajok (môžte použiť aj čerstvé)
1 čili paprička (prípadne viac, podľa chuti)
červená mletá paprika
mleté čili
soľ
mletý peper
slnečnicový olej


Postup:

Očistíme a nadrobno nakrájame cibuľu a osmahneme ju na 2 polievkových lyžiciach oleja, pridáme k nej na drobno nakrájaný cesnak a nakoniec pridáme nakrájané čili. Tempeh nasekáme úplne nadrobno (aby pripomínal mleté mäso). Pridáme ho k cibuľke a smažíme ho asi tak 3 minútky, pridáme lyžičku mletej papriky, soľ, peper, premiešame a pridáme paradajky. Dusíme to asi tak 10 minút. Nakoniec pridáme kukuricu (nálev zlejeme) a fazuľu a opäť krátko podusíme, kým sa nám nepremiešajú chute. Ochutnáme a ak je potrebné pridáme soľ či mleté čili.


Tento recept je jednoduchý a rýchly a najlepšie chutí s arabským chlebom alebo tortillou. Chilli môžme pri podávaní zjemniť jogurtom.

                                                                                    Prajem dobrú chuť!

Menovky: , , , , ,

35 36 37 38