01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: (Ne)tradičná zeleninová polievka s ražnými haluškami 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

(Ne)tradičná zeleninová polievka s ražnými haluškami

34
Táto polievka je v podstate tradične netradičná. Prečo? Hneď pochopíte.Keď som varila tekvicové karí, tak mi pri pohľade na vydlabanú tekvicu prišlo ľúto jej "vnútorností". Viem, že sa semiačka dajú usušiť, ale mne sa s tým nechcelo zapodievať a tak som ich využila na polievku. Zaujímavé je, že táto polievka chutí ako mäsový vývar s pečeňovými haluškami. Preto (ne)tradičná zeleninová polievka.




Na túto chutnú polievku potrebujeme:

vnútro tekvice hokkaido (teda semiečka)
1 mrkvu
1 petržlen
2 zemiaky
1 menší pór
kocku bio zeleninového bujónu (ja používam sypaný od Alnatury, takže som dala jednu čajovú lyžičku)
soľ 
celé čierne korenie
celé nové korenie
2 litre vody
hrsť petržlenovej a zelerovej vňate


Na ražné halušky potrebujeme:

1 vajce
dve lyžice vlažnej vody
ražnú múku
štipka soli
mleté čierne korenie



Postup:

Vnútro tekvice dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme celé čierne a nové korenie a osolíme. Keď nám to začne vrieť pridáme zeleninový bujón a varíme 25 minút. Tento "vývar" precedíme, pridáme doň zeleninu nakrájanú na drobno, zemiaky nakrájané na kocky a varíme až do zmäknutia zeleniny.

Medzitým si v malej miske zmiešame vajce s dvoma lyžicami vody, štipkou soli a mletým čiernym korením. Postupne pridávame múku tak, aby nám vzniklo hustejšie cesto (nie príliš tuhé).

Toto je správna konzistencia cesta na halušky

Keď je zelenina takmer mäkká tak čajovou lyžičkou vykrajujeme halušky a hádžeme do polievky. Keď sú halušky uvarené pridáme nakrájanú petržlenová a zelerovú vňať a odstavíme.

Oplatí sa vyskúšať!


Menovky: , , , ,

35 36 37 38