01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Veganský šošovicový prívarok 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Veganský šošovicový prívarok

34
Milujem šošovicový prívarok, lenže dostala som naňho chuť práve teraz keď priateľ vysadil mliečne výrobky, takže musela som improvizovať. V podstate ide o jednoduchý tradičný recept na šošovicový prívarok, ale je bez laktózy a mäsa.



Potrebné suroviny:

250 g šošovice
1 l vody
500 ml sójového mlieka
2 lyžice hladkej múky
mletá sladká paprika
2 bobkové listy
soľ
mleté čierne korenie
olej
ocot
vegetariánska klobása Cesnačka
1 malá cibuľa


Postup:

Šošovicu dáme variť s dvoma bobkovými listami (trvá to asi 20 minút, ak je potrebné prilejeme počas varenia vodu). Keď je šošovica uvarená do polomäkka osolíme ju a varíme do mäkka. Medzitým si v pol litri sójového mlieka dobre rozmiešame dve polievkové lyžice hladkej múky a keď je šošovica uvarená, vlejeme do nej mlieko s múkou. Miešame až do zhustnutia. Keď je prívarok hustý tak si na troške oleja opražíme lyžičku sladkej papriky (dávame pozor aby sa nám nespálila). Opraženú papriku vlejeme do prívarku, okoreníme a ak je potrebné tak ho aj osolíme, odstavíme z ohňa a pomaličky vlievame ocot a zároveň miešame aby sa nezrazil (ja osobne mám rada prívarky na kyslo, avšak ocot nemusíte pridávať).


Keď máme prívarok hotový, tak si prekrojíme cibuľu na polovicu a potom ju nakrájame na plátky a na troške oleja ju smažíme až kým nechytí zlatú farbu. Medzitým si "klobásu"  nakrájame na kolieska (alebo kocky, ako chcete) a pridáme k zlatavej cibuľke. Keď je "klobása" upečená do chrumkava pridáme pol lyžičky sladkej papriky, trošku mletého čierneho korenia, premiešame a odstavíme.

Touto opečenou "klobáskou" ozdobíme prívarok a už nám nezostáva nič iné iba ho zjesť!

 

Tento vegánsky šošovicový prívarok mi chutil oveľa viac ako klasický. Neviem čím to bolo. (možno tým že bol animal-friendly :))

Menovky: , , ,

35 36 37 38