01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Hokkaido polievka na indický spôsob 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Hokkaido polievka na indický spôsob

34
Hrejivá jesenná polievočka z tekvice hokkaido.



Ingrediencie:

1 veľká cibuľa
1 čajová lyžička kari korenia (použila som pikatné kari)
1 čajová lyžička horčičných semien
1/2 čajovej lyžičky rímskeho kmínu
2 veľké strúčiky cesnaku
1 tekvica hokkaido (cca 1 kg)
2 litre zeleninového vývaru
1 konzerva krájaných paradajok
1 plechovka kokosového mlieka
soľ
mletý čierny peper
slnečnicový olej

Postup:

Tekvicu hokkaido si umyjeme, rozpolíme, odrežeme konce, vyberieme jadierka a nakrájame na kocky (tekvica hokkaido sa nemusí lúpať). Očistíme si aj cibuľu, ktorú necháme zosklovatieť na slnečnicovom oleji. Primiešame kari, horčičné semeno, rímsky kmín a pretlačený cesnak. Necháme korenie rozvoniať. Potom pridáme tekvicu a poriadnu ju premiešame aby sa dobre obalila korením. Prikryjeme a za občasného miešania dusíme 10 - 15 minút. 
Do hrnca pridáme vývar a paradajky, polievku privedieme k varu, znížime plameň a varíme asi 30 minút, pokiaľ nie je tekvica mäkká.
Nakoniec polievku rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme kokosové mlieko, osolíme a okoreníme podľa chuti a necháme krátko prehriať.
Podávame s nasucho opraženými tekvicovými jadierkami.

Menovky: , , , , , ,

35 36 37 38