01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Minestrone 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Minestrone

34
Minestrone je hustá talianska zeleninová polievka s cestovinou alebo ryžou. Neexistuje presný recept na minestrone, no najbežnejšími surovinami je fazuľa, cibuľa, paradajky, mrkvy a vývar. Ja milujem jej verziu z brokolicou, hráškom a jarnou cibuľkou. Leto pripomínajúca chuť minestrone vás prenesie do slnečného Talianska.


Potrebné suroviny:

3 strúčiky cesnaku
1 brokolica
2 mrkvy
1/2 póru
2 hrste mrazeného hrášku
2 jarné cibuľky
1 konzerva krájaných paradajok
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
bylinková soľ
1 kocka zeleninového bio bujónu (prípadne sypaný, napr. od Alnatury, kúpite v DM Drogeriemarkt )
4 - 5 litrov vody
cestoviny podľa chuti (nejaké menšie napr. písmenka, ja som použila dinosaury :D)


Postup:

Na dvoch lyžiciach olivového oleja osmahneme na plátky nakrájaný cesnak. Keď nám cesnak začne rozvoniavať pridáme nahrubo nakrájanú mrkvu, pór a brokolicu. Pridáme čajovú lyžičku bylinkovej soli a chvíľu osmažíme. Zalejeme vodou, pridáme paradajky z konzervy a privedieme k varu (varte bez pokrievky aby si brokolica udržala farbu). Keď nám polievka začne vrieť pridáme soľ, mleté čierne korenie a bujón. Varíme cca 15 minút (zelenina má byť iba na skus).
Kým sa nám polievka varí tak si uvaríme cestoviny podľa návodu.
Po 15 minútach pridáme mrazený hrášok, povaríme ho asi 5 minút a prihodíme nakrájanú jarnu cibuľku. Necháme prejsť varom a odstavíme. Podávame s cestovinou.



Menovky: , , , , ,

35 36 37 38