01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Višňový koláč s mandľami 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Višňový koláč s mandľami

34
Síce višniam už skončila sezóna, no našťastie mám nejaké zavarené doma v zásobe. V staršom čísle časopisu F.O.O.D som našla tento jednoduchý a chutný recept, ktorý vám ihneď pripomenie leto. :)



Potrebné suroviny:

2 trojdecové fľašky zaváraných višní (samozrejme dá sa tento koláč urobiť aj z čerstých, tých potrebujeme 300 g)
100 ml rumu
6 vajec
100 g trstinového cukru
50 g horkej čokolády
100 g masla
štipka soli (do bielkov)
100 g plátkov lúpaných mandlí
100 g strúhanky
maslo a strúhanka na vysypanie formy

Postup:

Višne scedíme, vykôstkujeme, dáme do misky a zalejeme potrebným množstvom rumu. Necháme odstáť. Žĺtky oddelíme od bielkov. Do misy k žĺtkom pridáme cukor a dobre vyšľaháme. Maslo si rozpustíme a necháme ho trochu vychladiť. Horkú čokoládu si najemno nastrúhame, pridáme ju k žĺtkom a cukru, pridáme cca polovicu mandlí a opäť vyšľaháme. Pridáme vychladnuté maslo, strúhanku a premiešame. V druhej miske si ušľaháme tuhý sneh z bielkov, ktoré opatrne zapracujeme do pripravenej hmoty. Cesto rozotrieme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy. Navrch rozložíme višne a posypeme zvyšnými mandľami. Pečieme na 180 °C asi 30 minút.


                                                  Tento koláčik je šťavnatý a mäkkučký. 


Menovky: , , ,

35 36 37 38