01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Pšeničný bulgur s fazuľou 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Pšeničný bulgur s fazuľou

34
Odkedy doma konzumujeme čoraz menej mäsa mám pocit, že náš jedálniček je rozmanitejší a že netrávim pri hrncoch toľko času. Núti ma to zamýšľať sa nad tým čo uvariť tak aby to bolo chutné, výživné a aj jednoduché. A tu je jeden z takých receptov.



Potrebujeme:

1 hrnček bulguru (kúpite v bioobchodoch alebo napr. aj v Kauflande)
1 hrnček veľkej fazule
1 konzerva krájaných paradajok
1 pór
2 šalotky alebo 1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
sušená bazalka
sušené oregano
sušený petržlen
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
bobkový list

Postup:

Fazuľu pred varením namočíme do studenej vody (najlepšie cez noc). Potom ju zlejeme a uvaríme vo vode spolu s bobkovým listom. Keď je fazuľa takmer mäkká tak pridáme 1 čajovú lyžičku soli a varíme až do úplného zmäknutia. Fazuľu zlejeme.
Na panvici si na miernom plameni rozpálime olivový olej a pridáme na tenké plátky nakrájanú cibuľu a cesnak. Keď nám cesnak začne rozvoniavať pridáme paradajky z konzervy a uvarenú fazuľu. Osolíme, okoreníme a dusíme asi 10 minút. Medzitým si pór nakrájame na hrubšie kolieska a pridáme ho k fazuli. Opäť dusíme 10 minút. Nakoniec k zmesi pridáme sušenú bazalku, oregano a petržlen podľa chuti, premiešame a odstavíme.
Bulgur si nasypeme do hrnca, prisypeme 1/2 čajovej lyžičky soli a pridáme olivový olej. Zamiešame, zalejeme dvoma hrnčekmi horúcej vody. Dáme variť na 2 minúty, odstavíme, prikryjeme a necháme 20 minút dôjsť.

Dobrú chuť!

Menovky: , , ,

35 36 37 38