01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Tuniakové placky 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Tuniakové placky

34
Ak neviete čo na večeru a zároveň nemáte veľa času tak tuniakové placky sú to pravé pre vás.



Ingrediencie:

1 konzerva tuniaka (najlepšie kúsky)
2 jarné cibuľky
petržlenová vňať (približne hrsť)
1 čili paprička
1 PL rybia omáčka
soľ
mleté čierne korenie
2 rozšľahané vajcia

Postup:

 Tuniaka zlejeme a necháme dobre odkvapkať. Medzitým si nadrobno nakrájame jarnú cibuľku, petržlenovú vňať a čili papričku. Dáme do misky, pridáme tuniaka (vidličkou ho rozoberieme na menšie kúsky), rybiu omáčku a rozšľahané vajcia. Premiešame. Pridáme štipku soli a mleté čierne korenie.
Na panvicu si nalejeme asi 10 lyžíc slnečnicového oleja a na miernom ohni ho zohrejeme. V rukách si vytvarujeme guľku a dáme ju do rozpáleného olej a roztlačíme až nám vznikne placka. Opekáme z oboch strán dozlatista. Vyberieme na papierovú utierku a necháme odkvapkať.

Tieto placky môžeme podávať samotné ozdobené klíčkami a žeruchou alebo si k nim môžme urobiť jednoduchú omáčku a placky do nej namáčať. Je však dosť výrazná a nemusí každému chutiť, takže si ju urobte radšej v menšom množstve a uvidíte (priateľovi nechutila, mne zas naopak áno, avšak iba v malom množstve).

Na omáčku potrebujete:

3 PL rybia omáčka
1 ČL trstinový cukor
2 PL šťava z citróna

Všetko spolu premiešajte. 
                                        Prajem dobrú chuť!


Menovky: , , , , , ,

35 36 37 38