01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Vegetariánsky boršč 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Vegetariánsky boršč

34
Boršč je obľúbená polievka v ruskej a ukrajinskej kuchyni. Základ tvorí mäsový vývar, červená repa a zelenina. Ja som sa však rozhodla urobiť vegetariánsku verziu a namiesto mäsa som pridala údený tempeh.



Potrebné suroviny:

1 tempeh
4 veľké zemiaky
1 veľká červená repa (cvikla)
1 červená cibuľa
3 menšie mrkvy
1 veľký petžlen
7 dl fľaša kyslej kapusty
4 strúčiky cesnaku
1 dl slnečnicový olej
voda
soľ
mleté čierne korenie

Postup:

Najprv si očistíme a na kocky nakrájame všetku zeleninu (okrem cesnaku, ten necháme v celku). Do veľkého hrnca si nalejeme olej a na miernom plameni ho zohrejeme. Pridáme celé (očistené) strúčiky cesnaku a chvíľu opekáme, následne pridáme na kocky nakrájaný tempeh a necháme ho asi 5 minút pražiť. Potom pridáme postupne cibuľu, mrkvu, petržlen, cviklu a zemiaky a všetko spolu na miernom ohni pražíme cca 10 minút. Pridáme kyslú kapustu, zalejeme vodou tak aby bola zelenina ponorená a privedieme k varu. Osolíme a okoreníme a varíme kým nie je zelenina mäkká (cca 1 hodina).
Môžeme podávať ozdobené kyslou smotanou a kôprom.
 Prajem dobrú chuť!

Menovky: , , , ,

35 36 37 38