01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Zelené cestoviny 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Zelené cestoviny

34
Zelená farba mi pripomína jar a leto a keďže sa ochladilo, rozhodla som sa si tieto dve ročné obdobia pripomenúť ľahkým, ale sýtym jedlom.


Na zelené cestoviny potrebujeme (presné množstvo neudávam, keďže je na vás koľko si toho urobíte, ale platí, že pomer cestovín, zemiakov a zelených fazuliek by mal byť rovnaký):

zemiaky
cestoviny penne
mrazenú zelenú fazuľku (môžu byť celé aj nakrájané lusky)
rukola
slnečnicové semiačka
syr pecorino
cesnak
olivový olej

Postup je jednoduchý:

Zemiaky si očistíme, rozrežeme na tri časti (po dĺžke) a nakrájame ich do šikma, tak aby tvarom pripomínali cestoviny penne. Uvaríme ich v osolenej vode. Cestoviny si takisto dávame variť do osolenej vody a keď sú takmer uvarené prihodíme k nim fazuľku. Všetko zlejeme a dáme do misky, pokvapkáme olivovým olejom a premiešame.

Na tieto cestoviny nejde žiadna omáčka, ale pesto. Takže, kým sa nám varia zemiaky a cestoviny, pripravíme si ho. Je na vás či si urobíte bazalkové, rukolové alebo petržlenové. Ja som urobila rukolové pesto so slnečnicovými semiačkami.

Recept na rukolové pesto je nasledovný:

V mažiari si roztlčieme dve hrste rukolových listov, pridáme k nej dve hrste nasucho opražených slnečnicových semienok a dobre ich roztlčieme. Následne pridáme tri strúčiky cesnaku (môžte aj viac, podľa vašej chuti, dve hrste nastrúhaného syru pecorino a dostatok olivového oleja (pomaly ho primiešavame tak aby nám vznikla redšia pasta, ). Všetko spolu premiešame a dáme na ešte teplé cestoviny a zemiaky, dobre premiešame aby sa nám každé sústo obalilo v peste.
Podávame s nastrúhaným syrom pecorino (alebo akýmkoľvek iným, ktorý ste použili v peste).



Menovky: , ,

35 36 37 38