01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Cícerové karí 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Cícerové karí

34
Ďalšie karí do série v tomto chladnom období :).



Potrebujeme:

200 g cíceru (namočený cez noc)
1 bobkový list
2 veľké zemiaky
100 g zaváraných paradajok (alebo 2 veľké paradajky)
1 plechovka kokosového mlieka (400 ml)
1 čajová lyžička indického korenia od Sonnentoru (obsahuje škoricu, zázvor, rascu, koriander, horčicu a citrónovú kôru)
soľ
1 čajová lyžička semienok čiernej cibule (kúpite napr. v Marks and Spencer)
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 menšia čili paprička
slnečnicový olej

Postup:

Najprv si dáme variť cícer s bobkovým listom. Vodu nesolíme, až pre koncom keď je cícer takmer mäkký. Keď je cícer uvarený, scedíme ho a bobkový list vyberieme.
Do hrnca si nalejeme olej (3 PL) a zohrejeme ho na miernom ohni. Pridáme indické korenie a krátko osmahneme. Keď nám začne rozvoniavať pridáme nakrájanú cibuľu (môže byť na hrubo, lebo sa to bude mixovať) a chvíľu ju smažíme. Potom pridáme nahrubo nasekaný cesnak a nakrájanú čili papričku, opäť v krátkosti smažíme. Pridáme hrsť uvareného cíceru, premiešame a krátko ho osmahneme. Odstavíme a osmahnutý cícer aj so všetkým čo sa nám v hrnci pražilo dáme do misky a rozmixujeme ponorným mixérom (alebo v kuchynskom robote).
 Do toho istého hrnca opäť dáme 3 PL oleja a semienka čiernej cibule. Smažíme asi 1 minútu, pridáme cícerovú pastu, paradajky a opäť necháme osmahnúť aby sa nám chute prepojili. Napokon prihodíme zvyšný uvarený cícer, zalejeme ho kokosovým mliekom, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a na miernom ohni  za občasného miešania varíme kým zemiaky nie sú mäkké (pozor rýchlo sa to lepí na dno hrnca!)

Cícerové karí podávame s ryžou natural, ktorú si klasicky uvaríme v osolenej vode (pridala som do nej aj jeden nakladaný citrón, ktorý ryžu pekne prevoňal) a s jednoduchou omeletou, na ktorú potrebujeme:
hrsť mrazenej zelenej fazuľky
1 vajce

Na panvicu si dáme trošku oleja, prihodíme fazuľku a smažíme ju kým nie je mäkká. Prilejeme rozšľahané vajce so štipkou soli. Keď je omeleta zo spodnej strany upražená, prevrátime ju na druhú stranu. Keď sú obe strany usmažené, odstavíme.

Prajem dobrú chuť :)




Menovky: , , , , , , , ,

35 36 37 38