01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Orechové hrudky s javorovým sirupom 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Orechové hrudky s javorovým sirupom

34
Chcete skúsiť upiecť niečo nové, netradičné na váš vianočný stôl? Skúste tieto chutné "hrudky".



Potrebné suroviny (cca 30 kusov):

100 g zmäknutého masla
100 g javorového sirupu
5 polievkových lyžíc vody
štipka soli
100 g hladkej pšeničnej múky
80 g celozrnnej pšeničnej múky
100 g orechov (mix orechov, použila som mix vlašských, kešu, lieskových orechov a mandlí)
1 čajová lyžička škorice

Postup:

Do misky si dáme maslo, javorový sirup, pridáme 5 lyžíc vody a štipku soli a dobre vyšľaháme, pridáme 2 lyžice hladkej múky, opäť dobre vyšľaháme. Zvyšnú múku zapracujeme vareškou. Nakoniec pridáme škoricu a nahrubo nakrájané orechy a všetko spolu premiešame až nám vznikne tuhé cesto.
Z cesta odoberáme hrudky (vo veľkosti vlašského orecha) a kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Môžeme ich nechať iba tak alebo ich roztlačíme vidličkou.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C cca 20 minút.
Po upečení necháme úplne vychladnúť a skladujeme vo vzduchotesnej nádobe vyloženej desiatovým papierom až do príchodu Vianoc. Krabičku dobre skryjeme aby ju nikto nenašiel a nevyjedol ich, lebo sú návykové :).

Menovky: , , ,

35 36 37 38