01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Celozrnné rožky 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Celozrnné rožky

34
Čo napísať? Jednoducho MŇAM!


Potrebujeme:

250 ml vlažnej vody
1 ČL sušeného droždia
1 ČL cukru
3 PL slnečnicového oleja
1 PL octu
250 g celozrnnej pšeničnej múky
100 g pšeničnej hladkej múky
50 g celozrnnej ražnej múky
1 ČL soli
1 ČL mletej rasce
1 ČL majoránky
1 hrsť ľanových semienok
1 hrsť slnečnicových semienok
1 hrsť nasekaných tekvicových semienok

Postup:

Najprv si pripravíme kvások. Do misky dáme droždie, cukor a trocha vlažnej vody. Premiešame a necháme stáť 10 minút kým sa nám na povrchu neurobia bublinky. Následne pridáme všetky zvyšné suroviny a vypracujeme nelepivé cesto (ak je potrebné pridáme vodu). Prikryjeme a necháme kysnúť cca 1 hodinu.
Keď je cesto nakysnuté, rozdelíme ho na 8 rovnakých častí, vytvarujeme z nich guľku, ktorú vyvaľkáme do kruhu. Cesto stočíme a vytvarujeme rožok. Dáme na plech vyložený papierom na pečenie, prikryjeme a necháme kysnúť ďalšiu hodinu.
Rúru si vyhrejeme na 220 °C (na spodok rúry dáme plech), rožky vložíme do vyhriatej rúry, na plech nalejeme pohár vody, rýchlo zavrieme a pečieme cca 20 - 30 minút.

Menovky: , ,

35 36 37 38