01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Zapekané chlebíky s mozzarellou, paradajkami a čiernymi olivami 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Zapekané chlebíky s mozzarellou, paradajkami a čiernymi olivami

34
Neplytvajte chlebom a pečivom! Aj staré pečivo sa dá použiť (samozrejme ak nie je plesnivé) a je to naozaj skvelá surovina. Či z neho spravíte hrianky, zapečené chlebíky alebo ho iba nakrájate na kocky, opražíte na olivovom oleji a vhodíte do polievky.
Ak máte chuť na niečo jednoduché a dobré, skúste tieto zapečené chlebíky so stredomorskou príchuťou.


Neudávam presné množstvo, pretože závisí od vás koľko chlebíkov si narobíte.

Potrebné suroviny:

krajce staršieho chleba
konzervované krájané paradajky
cesnak
sušená bazalka
sušené oregano
soľ
mleté čierne korenie
mozzrella
čierne olivy
sušené paradajky
čerstvá (mrazená) bazalka na ozdobenie


Postup:

Do misky si dáme paradajky, pridáme pretlačený cesnak, soľ, korenie a bylinky. Premiešame. Túto paradajková zmes natrieme na chlebíky. Chlebíky obložíme nakrájanou mozzarellou, na kolieska nakrájanými olivami a nakrájanými sušenými paradajkami a ozdobíme bazalkou.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C na najvyššej priečke (resp. pod grilom ak máte elektrickú rúru) 10 - 15 minút kým sa syr nerozpustí a chlebíky neschrumkatejú.

                                                      Prajem dobrú chuť!

Menovky: , , , , ,

35 36 37 38