01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Slaný koláč s hubami a pórom 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Slaný koláč s hubami a pórom

34
Fotka nie je nič extra. Ale tá chuť!


Okraje cesta mi spadli takže náplň mi vytiekla, ale chuti to rozhodne neubralo. Tak ak máte chuť na nejakú chutnú večeru vrelo odporúčam :).

Potrebujeme:

1 balenie lístkového cesta
kúsok masla
100 g slaniny (my sme mali slaninku z mangalice)
2 strúčiky cesnaku
200 g čerstvých húb (použila som šampiňóny)
soľ
mleté čierne korenie
250 ml smotany na šľahanie
3 vajcia
100 g kozej goudy (koziu goudu kúpite napr. v Kauflande, ak nemáte použite obyčajnú goudu alebo ementál)
1/3 väčšieho póru
2 ČL sušeného tymiánu
štipka mletého muškátového oriešku

Postup:

Rúru si vyhrejte na 200°C. Lístkové cesto vyvaľkajte a vyložte ním okrúhlu formu vytretú olivovým olejom. Okraje môžu presahovať, pretože cesto klesne a vidličkou ho husto poprepichujte. Vložte na 5 minút do rúry.
Medzitým si slaninu nakrájajte na drobné kocky, huby a pór na plátky (zopár plátkov si odložte, tými ozdobíte koláč). Na panvicu dajte kúsok masla a opekajte slaninku dozlatista. K slaninke pridajte nadrobno nakrájaný cesnak a hneď ako zavonia pridajte huby, opekajte ich cca 5 minút, nakoniec pridajte pór. Premiešajte a opekajte ďalších 5 minút. Odstavte a premiestnite do misy. Zmes osoľte, pridajte čierne korenie, tymián, muškátový oriešok, smotanu na šľahanie, rozšľahané vajcia a nastrúhanú goudu. Všetko premiešajte.
Zmes vlejte do predpečeného korpusu, ozdobte odloženým pórom a hubami a pečte pri 180°C cca 20-25 minút pokiaľ náplň nestuhne.

Koláč by sa mal podávať vychladený, ale my sme neodolali a pustili sme sa doňho ešte za horúca. Kozia gouda skvelo ladí s hubami a pórom. Mňam!

Menovky: , , ,

35 36 37 38