01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Torta pre milovníkov orechov 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Torta pre milovníkov orechov

34
Ak milujete orechy táto torta je určená pre Vás! Ak ich nemáte radi, po ochutnaní tohto skvostu si ich určite zamilujete!



Potrebné suroviny (tortová otváracia forma s priemerom 24 cm):

na cesto:
150 g studeného masla
100 g celozrnnej špaldovej múky
80 g hladkej špaldovej múky
80 g trstinového cukru
1 žĺtok


na plnku:
3 žĺtky
4 bielka
1 celé vajce
150 g trstinového cukru
180 g mletých vlašských orechov

maslo a strúhanka na vymazanie formy


Najprv si pripravíme cesto:

Zmiešame maslo s múkou, cukrom a žĺtkom a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a dáme chladiť do chladničky na 1 hodinu.
Tesne pred uplynutím hodiny v miske vyšľaháme 1 celé vajce, 3 žĺtka a cukor. V druhej miske si urobíme tuhý sneh zo 4 bielok. Do žĺtkovej peny primiešame orechy a varechou postupne zapracujeme sneh.
Cesto vyberieme z chladničky a 1/3 cesta dáme do mrazničky. Formu si vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Cesto (2/3) natlačíme na spodok formy, ale aj na okraje (asi do polovice). Na cesto dáme pripravenú orechovú plnku a zvyšné cesto (z mrazničky) nastrúhame na hrubom strúhadle a posypeme ním plnku. Ozdobíme celými orechmi.
Tortu pečieme pri 180°C 30 minút.



Menovky: , ,

35 36 37 38