01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Celozrnné krekry s pecorinom, petržlenom a slnečnicou 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Celozrnné krekry s pecorinom, petržlenom a slnečnicou

34
Konečne som späť. Nieže by som niekde cestovala, iba ak v nejakej zvláštnej dimenzii. Celý týždeň som nemala energiu vôbec na nič, nič sa mi nedarilo. Ani varenie! Ale už je tejto kríze zažehnané a vypekám a vyváram vo veľkom :).


Základný recept je z knihy Apetit - Slané pečení, ale hladkú múku som zamenila za celozrnnú, keďže som nemala dostatok masla musela som pridať vodu a ochutenie som si prispôsobila :)



Potrebujeme:

250 g celozrnnej pšeničnej múky
100 g kukuričnej múky
1 ČL soli
100 g studeného masla
kúsok studenej vody
2 vajíčka
slnečnicové semienka
hrsť petržlenovej vňate
hrsť strúhaného syra pecorino

Postup:

V miske si zmiešame obe múky so soľou a pridáme na kocky nakrájané maslo. Maslo rozdrobíme, následne pridáme dve vajcia. Vypracujeme cesto (ak sa cesto drobí pridáme kúsok studenej vody). Cesto zabalíme do fólie a dáme odpočinúť do chladničky na 1 hodinu.
Vychladené cesto rozvaľkáme, posypeme slnečnicou, syrom a nasekanou petržlenovou vňaťou a ešte prejdeme valčekom a zapracujeme do cesta.


Vykrajujeme rôzne tvary alebo jednoducho nakrájame štvorčeky. Poukladáme na plech vyloženým papierom na pečenie a pečieme pri 200°C cca 10 - 12 minút dozlatista. Necháme vychladnúť na mriežke.


Menovky: ,

35 36 37 38