01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Cestoviny s omáčkou Amatriciana 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Cestoviny s omáčkou Amatriciana

34
Amatriciana je klasická talianska omáčka. A tu doslova platí, že v jednoduchosti je krása (v tomto prípade chuť :))


Budeme potrebovať:

olivový olej
1 strednú cibuľu nakrájanú nadrobno
3 hrubé plátky prerastanej slaniny nakrájanej nadrobno
soľ
mleté čierne korenie
100 ml bieleho vína
2 konzervy krájaných paradajok (2 x 400g)
cestoviny
syr pecorino romano

Postup:

Na panvicu si nalejeme olivový olej (cca 6 PL), pridáme nadrobno slaninu a opekáme ju na miernom ohni cca 5 minút. Následne pridáme cibuľu, osolíme, okoreníme a restujeme kým cibuľa nezozlatne.
Pridáme víno a necháme variť kým sa úplne nevyparí. Napokon pridáme paradajky a varíme (neprikryté) kým nám omáčka nezhustne (cca 30 - 40 minút).
Podávame s cestovinami posypané strúhaným syrom pecorino.

                                                       Prajem dobrú chuť!

Menovky: , , ,

35 36 37 38