01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Pestrá ryža 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Pestrá ryža

34
Zabudnite na mdlú prílohu a skúste ryžu ozvláštnenú vajíčkom, jarnou cibuľkou a čili.


Potrebujeme:

1 hrnček ryže (napríklad biela v kombinácii s divokou)
2 vajcia
1 jarná cibuľka
1 čili paprička
olivový olej
soľ
1 1/2 hrnčeka vody

Postup:

Do hrnca si dáme olivový olej a pridáme prepláchnutú ryžu. Ryžu chvíľu pražíme, zalejeme vodou, osolíme, prikryjeme a privedieme k varu.
Keď je ryža uvarená, odstavíme a na vrch nalejeme rozšľahané vajcia a prikryjeme. Vajíčka sa nám pomaly uvaria (trvá to cca 30 minút). Keď sú vajcia hotové pridáme nakrájanú cibuľku a čili a premiešame.
Podávame ako prílohu.


Menovky: , , ,

35 36 37 38