01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Rigatoni so syrovou omáčkou 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Rigatoni so syrovou omáčkou

34
Rigatoni je typ talianskych cestovín podobný penne, ibaže sú väčšie, majú "drážky" a sú trocha zahnuté.
Túto syrovú omáčku som spravila zo zbytkov, ktoré som našla v chladničke. A aký je výsledok? Fajne!


Potrebujeme:

300 ml mlieka
3 veľké hrste strúhaného syra emental
cca 5 cm kúsok syra s modrou plesňou
1 hrsť strúhaného parmezánu
kúsok mozzarely
soľ
štipka mletého bieleho korenia
štipka muškátového orieška
1 strúčik cesnaku
tenké plátky šampiňónov na ozdobu


Postup:

Do hrnca nalejeme mlieko a pomaly zahrievame. Medzitým si nastrúhame syry a pridáme k mlieku. Na malom plameni ich necháme roztopiť. Pridáme soľ podľa chuti, mleté biele korenie, muškátový oriešok a nakoniec pretlačený cesnak. Premiešame a odstavíme.

Možno sa vám omáčka bude zdať trošku riedka, ale to nevadí, lebo po vychladnutí zhustne. Samozrejme ak máte radi hustejšie omáčky pridajte viac syra.


Podávame s nasucho osmahnutými plátkami šampiňónov.





Menovky: , , , ,

35 36 37 38