01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Rýchla nakladaná zelenina 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Rýchla nakladaná zelenina

34
Je jar a ja som natešená. V obchodoch sa začína objavovať čerstvá sezónna zeleninka a ja som chytila druhý dych. Tento recept na rýchlu nakladanú zeleninu je od Jamieho Olivera. On to nazýva kimslaw (kimchi+coleslaw). Jamie je úžasný, všetko čo varí vo svojich TV show musím skúšať, lebo to vyzerá neskutočne chutne. A toto je prosto božské, tak sa musím s vami o to podeliť :)


Budeme potrebovať:

5 reďkoviek aj s listami (ak sú čerstvé)
5 listov čínskej kapusty
1 malá červená cibuľa
3 PL šťavy z citróna
trochu sezamového oleja
trochu olivového oleja
1 čili paprička
1 cm najemno nastrúhaného zázvoru
soľ

Postup:

Reďkovky si nastrúhame na strúhadle na plátky, pridáme k nim nakrájanú čínsku kapustu a listy z reďkoviek, najemno nakrájanú cibuľu a čili a ochutíme soľou, zázvorom, citrónovou šťavou a olejom. Rukami premiešame a stláčame pokiaľ nám zelenina nepustí šťavu a nezmenší svoj objem na polovicu. Vymačkajte z nej všetko čo sa dá! :)
Môžete podávať ihneď alebo to uložte do chladničky aspoň na hodinu aby sa chute zintenzívnili.

Je to skvelá príloha k ázijským jedlám.

Menovky: , , ,

35 36 37 38