01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Jarný cestovinový šalát 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Jarný cestovinový šalát

34
Šalát vhodný ako ľahký obed či večera. A prečo jarný? Lebo je v ňom špargľa, jarná cibuľka, čerstvá mrkvová vňať, ktorá obsahuje viac živín ako samotná mrkva a malé zajačiky (cestoviny), ktoré symbolizujú jar :).


Potrebujeme:

200 g akýchkoľvek cestovín
10 ks zelenej špargle (použila som BIO Záhorácku)
2 hrste mrazeného hrášku
kúsok masla
pár kvapiek citrónovej šťavy
2 jarné cibuľky
1 balenie mini mozzarelly (125 g)
1 PL nasekanej mrkvovej vňate (je dosť výrazná takže môžete dať aj menej)
soľ
mleté čierne korenie
BIO slnečnicový olej (za studena lisovaný)
olej z vlašských orechov
šalátové korenie od Sonnentoru (obsahuje žihľavu, petržlen, oregano, medvedí cesnak, tymián, slnečnicový kvet, okvetie ruže a nevädzu)

na zálievku (nemusí byť) použite biely jogurt




Postup:

Najprv si uvaríme cestoviny podľa návodu. Scedíme ich, omastíme slnečnicovým olejom aby sa nezlepili a necháme vychladnúť.
Do hrnca si dáme variť osolenú vodu s pár kvapkami citrónovej šťavy a kúskom masla. Keď začne vrieť pridáme špargľu pokrájanú na menšie kúsky a varíme cca 1 minútu a potom prihodíme hrášok. Varíme ešte ďalšie tri minúty alebo kým špargľa nie je na skus. Scedíme (vodu nevylievajte, ale uchovajte si ju a máte dobrý základ na zeleninovú polievku) a prepláchneme studenou vodou. Necháme vychladnúť a odkvapkať.
Do misky dáme cestoviny, pridáme uvarenú špargľu a hrášok a nakrájanú jarnú cibuľku. Nálev z mozzarelly zlejeme a pridáme ju k cestovinám.
Mrkvovú vňať opláchneme a nasekáme nadrobno. Pridáme do šalátu, ktorý pokvapkáme orechovým olejom, osolíme, okoreníme a posypeme bylinkami.
Do jogurtu pridáme horčicu a dobre premiešame.
Šalát prelejeme jogurtom (ja to robím tak, že si nechám zvlášť šalát a zvlášť dressing aby sa nevpil do cestovín, nemám to tak rada, a vždy si dám dressing až na tanieri).



                                                    Prajem dobrú chuť!




Menovky: , , ,

35 36 37 38