01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Cestoviny s pečenou zeleninou 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Cestoviny s pečenou zeleninou

34
Inšpirovala som sa v mojej obľúbenej kuchárskej knihe The Italian Coookery Course. Je to ľahké a svieže jedlo. A chutí aj studené ako cestovinový šalát :)


Toto jedlo je skvelé. Kým sa vám nahrieva rúra tak si nakrájate zeleninu, dáte ju piecť, medzitým si uvaríte cestoviny a za 20 minút máte obed hotový.

Potrebujeme:

1 červená cibuľa
1 červená mäsitá paprika
1 malá zelená cuketka
1/2 baklažánu
4 - 6 strúčikov cesnaku
mleté čierne korenie
soľ
čerstvý alebo sušený tymián (ja čerstvý bohužiaľ nemám)
olivový olej



krátke cestoviny (použila som messicani)
mandľové lupienky
strúhaný syr grana padano alebo parmezán (ak ste vegan tak vynechajte)

Postup:

Cibuľu očistite, prekrojte na polovicu a každú najkrájajte na šesť mesiačikov.
Papriku umyte, odstráňte stopku, prekrojte na polovicu, každú nakrájajte na pásiky a následne na kocky (kocky by nemali byť príliš veľké, ale ani malé, pretože pečením sa zmenšia).
Cuketku si takisto umyte, prekrojte pozdĺžne na polovicu, nakrájajte na pásiky a následne na kocky.
To isté urobte aj s baklažánom.


Plech si vyložte papierom na pečenie, dajte naň zeleninu, pridajte celé neolúpané strúčiky cesnaku (dlaňou ich rozpučte), dobre osoľte, opeprite a posypte tymiánom. Bohato polejte olivovým olejom (nebojte sa pridať, pretože ten nasiakne všetky chute a bude tvoriť chutnú omáčku).


Pečte pri 180°C 20 minút na strednej mriežke.
Medzitým si uvarte cestoviny podľa návodu a na suchej panvici si do zlatista opražte mandľové lupienky.


Upečenú zeleniny zmiešajte s cestovinami, posypte syrom, mandľovým lupienkami a pokvapkajte olivovým olejom.



                                     Prajem dobrú chuť! A verte mi, že sa budete zalizovať :)

Menovky: , , , ,

35 36 37 38