01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Chlebové slimáky plnené špenátom a ricottou 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Chlebové slimáky plnené špenátom a ricottou

34
V knihe Italian Cookery Course je také množstvo receptov, že by som na ne potrebovala ešte ďalší život. Ale nesťažujem sa! Aspoň máme každý deň niečo nové na tanieri :).


Potrebujeme:

na cesto:
2 ČL soli
300 g hladkej pšeničnej múky
200 g celozrnnej pšeničnej múky
1 sáčok sušeného droždia (7g)
325 ml vlažnej vody

na plnku:
120 g spareného špenátu
250 g ricotty
hrsť strúhaného syra grana padano
1/4 ČL mletého muškátového orieška
soľ
mleté čierne korenie

Postup:

Najprv si sparíme špenát (je to asi 200 - 250 g mrazeného alebo čerstvého) a necháme vychladnúť.
Potom si vypracujeme cesto. Zmiešame soľ, obe múky. V druhej miske rozmiešame vo vode droždie a vlejeme k múke. Premiešame vareškou kým sa nám  nespoja suroviny, vyklopíme na pracovnú dosku a hnietime kým sa všetka múka nezapracuje (cesto sa nám bude trocha lepiť). Následne začneme hnietiť tak, že dáme ruky na hornú časť a ťaháme od seba, prehneme ho naspäť, otočíme o 90 stupňov a pokračujeme, zas od seba a preložiť a otočiť. Takto to robíme kým sa cesto neprestane lepiť a nie je elastické. Vytvarujeme bochník.
Vychladnutý špenát poriadne vymačkáme, aby v ňom nezostala voda. Dáme do misky, pridáme ricottu, nastrúhany syr a ochutíme korením a soľou.
Hotové cesto rukami ponaťahujeme až nám vznikne obdĺžnik (hrúbka cesta cca 1 cm). Na jeden koniec dáme plnku.


Cesto stočíme. Nakrájame na 10 častí.


Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 45 minút.
Pečieme pri 200 °C cca 20 - 25 minút, kým nezozlatnú.

Menovky: , , , , ,

35 36 37 38