01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Teplá cuketová nátierka 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Teplá cuketová nátierka

34
Chutná a rýchla večera :).


Potrebujeme:

1 strednú cuketu
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
štipka čili vločiek
2 hrste strúhaného syra provolone alebo 1 hrsť strúhaného parmezánu
2 - 4 strúčiky cesnaku (podľa chuti)

Postup:

Cuketu umyjeme a odrežeme konce. Nešúpeme. Nastrúhame ju na hrubo, osolíme a necháme 5 minút vypotiť.
Medzitým si nastrúhame syr a očistíme cesnak .Cuketu opláchneme a dobre vyžmýkame.
Na panvicu dáme trocha oleja a zahrejeme na miernom ohni. Pridáme pretlačený cesnak a hneď ako nám zavonia prihodíme cuketu. Plameň dáme na maximum. Opepríme, pridáme čili a opekáme 3 minúty.
Odstavíme, preložíme do misky a pridáme syr. Dobre premiešame, tak aby sa syr rozpustil. Podľa potreby dosolíme.

Podávame teplé na chlebíku, najlepšie domácom kváskovom :).

Menovky: , ,

35 36 37 38