01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Minestrone II. 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Minestrone II.

34
Recept na polievku minestrone na blogu už mám (tu), ale keďže je to polievka, ktorá sa dá robiť na tisíc spôsobov prinášam vám ďalší :).


Potrebujeme:

1 cibuľu
3 strúčiky cesnaku
1 menšiu cuketu
1 veľkú mrkvu
1 veľkú hrsť fazule (malá fazuľa)
1 plechovka krájaných paradajok (400g)
hrsť špenátu (buď čerstvý alebo mrazený)
1 ČL sypkého zeleninového BIO bujónu Alnatura
bazalka
oregano
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
kúsok masla (nemusí byť, ale ja mám rada chuť zeleninky s maslom)

parmezán
cestoviny


Postup:

Fazuľu si deň vopred namočíme. Nasledujúci deň vodu zlejeme a uvaríme ju do mäkka spolu s bobkovým listom (solíme až tesne pred koncom). Po uvarení vodu zlejeme.
Cibuľu si očistíme a nakrájame na drobno. Do hrnca nalejeme olivový olej, pridáme kúsok masla a na miernom plameni ho zahrejeme. Prihodíme cibuľu a restujeme do zlatista. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a restujeme cca 2 minúty. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak a hneď ako nám zavonia pridáme na kocky nakrájanú cuketu (cuketu nešúpeme), osolíme, okoreníme a restujeme cca 2 minúty. Prilejeme krájané paradajky, plameň zosilníme na maximum a prilejeme 2 l vody.
Keď polievka začne vrieť osolíme, okoreníme a pridáme 1 ČL bujónu. Varíme cca 15 minút. Potom pridáme uvarenú fazuľu a špenát a varíme ďalších 10 minút.
Dochutíme bylinkami, prípadne soľou a korením. Odstavíme.
Podávame posypané parmezánom a s cestovinami.

Menovky: , , , , , , ,

35 36 37 38