01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Omáčka Puttanesca 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Omáčka Puttanesca

34
Včera sme boli v talianskej reštaurácii. Nechali sme tam "majland", ale nebola to žiadna sláva. Takže opäť ďalší dôkaz, že doma uvarené jedlo je jednoducho najlepšie. Dnes som včerajší priemerný zážitok vykompenzovala skvelou talianskou omáčkou puttanesca.




Potrebujeme:

12 ks nakladaných ančovičiek
2 strúčiky cesnaku
2 malé čili papričky
2 hrste veľkých čiernych olív (cca 30 ks) - použila som olivy kalamata
1 hrsť nakladaných kapár
1 PL sušeného oregana
2 PL olivového oleja
2 konzervy krájaných paradajok (2 x 400ml)
hrsť bazalky (čerstvej alebo mrazenej)
mleté čierne korenie


Postup:

Do veľkej panvice si nalejeme olivový olej a na miernom plameni zahrejeme. Pridáme na menšie kúsky nakrájané ančovičky, olivy a kapary (kapary najprv opláchnite a nechajte odkvapkať). Opekáme cca 2 minúty.
Následne pridáme oregano, nadrobno nakrájaný cesnak a čili. Hneď ako cesnak zavonia prilejeme paradajky.
Privedieme k varu, pridáme mleté čierne korenie a varíme cca 5 minút.


Omáčku som nesolila pretože od olív a kapár je dosť slaná.


Omáčku podávame s dlhými cestovinami napr. špagety alebo môžete aj skúsiť nové tvary, ako napríklad ja, Fusilli al torchio.
Ozdobíme nastrúhaným  parmezánom.





Menovky: , , , , ,

35 36 37 38