01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Piadina 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Piadina

34
Tento plochý chlieb pochádza z talianskeho regiónu Romagna (Emilia-Romagna). Pri výrobe sa používa bravčová masť, ale ak máte z nej strach použite namiesto nej olivový olej alebo maslo.
Najprv sa upečie chlieb (buď na panvici alebo v rúre) a následne sa naplní (podobne ako tortilla). Na náplň môžete použiť čokoľvek. Ja som chlieb piadina naplnila mozzarelou, čerstvými paradajkami, špenátom a schwarzwaldskou šunkou.


Potrebujeme ( 6 veľkých chlebov):

500 g hladkej pšeničnej múky
10 g soli
150 g bravčovej masti izbovej teploty
200 ml vody
1/2 ČL sódy bikarbóny

Postup:

Do misky dáme múku, soľ, sódu a premiešame. Pridáme masť a vodu a vypracujeme hladké nelepivé cesto.
Zabalíme do fólie a dáme odpočinúť na 30 minút do chladničky.
Po 30 minútach cesto vyberieme a rozdelíme na 6 rovnakých častí. Z každej vytvarujeme guličku a rozvaľkáme ju do kruhu s hrúbkou nie viac ako 5 mm.
Piadinu môžeme piecť na dobre rozohriatej panvici na sucho 2-3 minúty z každej strany (kým nezhnednú) alebo si rúru vyhrejeme na maximum (koľko vám rúra dovolí :)) a pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie na najvyššej priečke 2-4 minúty kým chlieb nezhnedne.

Po upečení chlieb dajte na panvicu, nastrúhajte syr a hneď ako sa začne topiť pridajte ďalšie suroviny. Preklopte, prerežte na polovicu podávajte.


Pozor piadina je extrémne chrumkavá a návyková :))




Menovky: , ,

35 36 37 38