01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Špaldový šalát s mozzarellou di bufala 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Špaldový šalát s mozzarellou di bufala

34
V rôznych anketách či prieskumoch typu: Aká je vaša najobľúbenejšia kuchyňa?, sa talianska kuchyňa vždy umiestňuje na prvých priečkach. A vôbec sa tomu nečudujem. Je rýchla, chutná a ešte aj zdravá. Dáte do hrnca zopár surovín a perfektné jedlo je na svete. Takto to je aj s týmto šalátom. A keďže je vonku asi 100 stupňov, tak sa šaláty vyplatí jesť. Nezaťažíte svoje trávenie a budete mať dostatok energie počas celého dňa.


Potrebujeme (cca 2-4 porcie):

1/2 šálky špaldového kernota (teda špaldových krúpov)
2 veľké paradajky
1/2 menšej uhorky
1 mozzarellu di bufala (125 g) - môžete nahradiť aj obyčajnou
1  PL na jemno nasekanej petržlenovej vňate
1 PL nasekanej bazalky
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
pár kvapiek balzamikového octa
parmezán na ozdobu

Postup:

Špaldu si dobre prepláchneme studenou vodou a vhodíme do vriacej osolenej vody. Varíme cca 15 - 20 minút tak aby špalda bola al dente. Krúpy scedíme a schladíme studenou vodou. Necháme odkvapkať.
Medzitým si nakrájame paradajky a uhorku na menšie kocky, natrháme mozzarellu, pridáme špaldu, bylinky, ochutíme soľou korením, pokvapkáme octom a olejom. Premiešame.


Podávame s hoblinkami parmezánu a pokvapkáne olivovým olejom


Menovky: , , , , ,

35 36 37 38