01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Polievka z pečených paradajok s bylinkovými knedličkami 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Polievka z pečených paradajok s bylinkovými knedličkami

34
Táto polievka mala u nás doma veľký úspech. Hoci je jej príprava trošku časovo náročnejšia, ale určite tá námaha stojí za to :).


Potrebujeme:

7 väčších paradajok
1 veľkú červenú cibuľu
4 strúčiky cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
500 g hovädzieho mäsa (zadné hovädzie)
1,7 l zeleninového vývaru (dala som 1,7 l vody a 1 ČL sypkého zeleninového BIO bujónu)

na knedličky:
110 g hladkej pšeničnej múky
80 g celozrnnej pšeničnej múky
2 PL strúhaného syra grana padano alebo parmezánu
1 PL nasekanej čerstvej pažítky
1 PL nasekanej petržlenovej vňate
125 ml mlieka
1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva (PDP)
60 g studeného masla

Postup:

Paradajky prekrojíme na polovicu (zelenú časť stopky vykrojíme), položíme reznou stranou nahor, pridáme očistenú a na mesiačiky nakrájanú cibuľu a neošúpaný cesnak. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Pečieme neprikryté pri 180 °C 30 minút.
Po upečení necháme paradajky trochu vychladnúť, olúpeme ich. Olúpeme aj cesnak. Všetko dáme do misy (aj prípadnú šťavu z plechu) a rozmixujeme ponorným mixérom.
Do hrnca dáme 1 PL olivového oleja a po častiach na ňom opečieme mäso nakrájané na kocky. K mäsu pridáme rozmixované paradajky, vývar, osolíme a varíme cca 1 - 1,5 hodiny alebo kým mäso nie je mäkké.

Keď je mäso uvarené pripravíme si knedličky. Do misky dáme múku, PDP, maslo nakrájané na kocky a rozmrvíme. Vareškou primiešame nakrájané bylinky a nastrúhaný syr. Pridáme mlieko a vypracujeme cesto. Pomúčenými rukami vytvarujeme guľky o veľkosti vlašského orecha a varíme ich v polievke 15 minút.


Menovky: , , , , ,

35 36 37 38