01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Čedarovo-jablkové pečivo 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Čedarovo-jablkové pečivo

34
Po dlhej - predlhej odstávke plynu (až 5 dní!) žhavím horáky ako divá :). A hlavne rúru. Upiekla som toto čedarovo-jablkové pečivo. Na prvý pohľad bizarná kombinácia, ale jablko dodáva pečivo vláčnosť a čedar tú neskutočnú syrovú chuť. Skúsite?


Potrebujeme (cca 12 ks):

80 g hladkej špaldovej múky
120 g celozrnnej špaldovej múky hladkej
1/3 ČL soli
1/2 bezfosfátového prášku do pečiva (PDP)
80 g zmäknutého masla
70 g syra čedar
1 jablko
4 PL mlieka
1 vajce
1 bielko na potretie
mleté čierne korenie

Postup:

Zmiešame obe múky so soľou a PDP.
V druhej miske vyšľaháme maslo, následne k nemu pridáme mlieko a vajce a opäť vyšľaháme.
Do tekutej zmesi pridáme nastrúhaný syr a na hrubo nastrúhané jablko (aj so šupkou). Nakoniec pridáme suchú zmes a vypracujeme cesto (cesto sa bude trochu lepiť, ak by sa veľmi lepilo tak ešte pridajte trochu múky).
Cesto vyklopíme na dobre pomúčenú dosku. Dobre ho poprášime múkou a rozvaľkáme na hrúbku cca 1 cm a rozkrájame na trojuholníky.
Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme ich rozšľahaným bielkom a posypeme čerstvo namletým čiernym korením.
Pečieme pri 180 °C cca 15 minút alebo až kým nezozlatnú.

Menovky: , , ,

35 36 37 38