01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Cviklový hummus či nátierka? 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Cviklový hummus či nátierka?

34
Inšpirovala som sa receptom H. Fearnley-Whittingstalla, ktorý ho nazýva cviklový hummus. Či je to skutočne hummus neviem, pretože zväčša hummus obsahuje uvarený cícer, ale čo určite viem, že je to skvelá cviklová nátierka.


Potrebujeme:

200 g uvarenej a vychladnutej cvikle (je to 1 stredná buľva)
50 g nasucho opražených vlašských orechov
1 PL sezamovej pasty tahini
2 PL olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie
1 veľký strúčik cesnaku
citrónová šťava (asi 1 PL)
štipka rímskeho kmínu (na sucho opražený a rozdrvený na prášok)

Postup:

Všetko dáme do mixéra (ja nemám, takže som to rozmixovala ponorným mixérom), rozmixujeme na hladkú pastu a podľa chuti osolíme a okoreníme.
Podávame natreté na chlebíku, najlepšie domácom napr. na tekvicovom s balkánskym syrom :)



Menovky: , , , , , ,

35 36 37 38