01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Škoricovo-pomarančové pohánkové sušienky 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Škoricovo-pomarančové pohánkové sušienky

34
Škorica a pomaranč je tradičná hrejivá kombinácia, ktorá sa mi žiada hlavne v chladnom období.
Tieto sušienky sú božské a to nie len kvôli chuťovej kombinácii, ale hlavne preto, že sú bezlepkové, čo určite poteší nejedného z vás :).


V týchto sušienkach som použila aj cukor Muscovado, ktorý kúpite napr. v Marks&Spencer. Ak ho však nezoženiete nahraďte ho trstinovým cukrom.


Potrebujeme (na cca 85 ks sušienok):

150 g pohánkovej múky
120 g zmäknutého masla
50 g trstinového cukru
50 g svetlého Muscovado cukru
1 vajce
1 bezfosfátový prášok do pečiva
kôra z jedného pomaranča (nezohnala som chemicky neošetrený takže som ho riadne vydrhla horúcou vodou a prostriedkom na umývanie ovocia)
1 ČL mletej škorice

Postup:

Zmiešame múku s cukrom, PDP a škoricou. Pridáme vajce, nastrúhanú pomarančovú kôru a maslo nakrájané na kocky. Vypracujeme cesto.
Cesto dáme cca na 10 - 15 minút odpočívať do chladničky.
Dobre si pomúčime pracovnú dosku (na pomúčenie použite takisto pohánkovú múku), cesto vyvaľkajte a vykrajujte rôzne tvary.
Sušienky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme ich 8 minút pri 180°C.
Sušienky dáme vychladnúť na mriežku (keď budete sušienky dávať dole z plechu stále budú mäkké, takže treba s nimi narábať opatrne, ale nebojte sa oni po vychladnutí stvrdnú).



Menovky: , , ,

35 36 37 38