01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Chrumkavý tekvicový chlebík s kúskami čokolády 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Chrumkavý tekvicový chlebík s kúskami čokolády

34
Sladké chlebíky mám rada, lebo je to ako dva v jednom. Na jednej strane je to chutný raňajkový chlebík a na druhej strane je to koláč, ktorý si môžete vychutnať kedykoľvek počas dňa. Tento chlebík je s tekvicovým pyré, ktoré je dobré mať stále po ruke v mrazničke (viete ho využiť na slano aj sladko), kúskami čokolády a chrumkavou posýpkou, ktorej tajomstvo sa dozviete v recepte ;).


Potrebujeme:

1 hrnček tekvicového pyré (cca 340 g) - tekvicové pyré pripravíte jednoducho - upečiete tekvicu v celku a použijete rozmixovanú dužinu
1/2 hrnčeka slnečnicového oleja
3/4 hrnčeka svetlého cukru Muscovado
2 ČL vanilkového cukru
1/4 hrnčeka ryžového mlieka
2 vajcia
1/4 hrnčeka hladkej pšeničnej múky
2 hrnčeky celozrnnej špaldovej múky
1 bezfosfátový prášok do pečiva (PDP)
100 g horkej čokolády
1/2 ČL mletej škorice
1/2 ČL mletého badyánu
štipka muškátového orieška
štipka mletých klinčekov
štipka soli

trstinový cukor a pekanové orechy na posypanie

Postup:

Do väčšej misy dáme tekvicové pyré, pridáme olej, cukor, ryžové mlieko a vajcia a vyšľaháme.
V druhej mise zmiešame múku, PDP, nasekanú čokoládu, korenie a soľ. Sypkú zmes prisypeme k mokrej a dobre premiešame.
Cesto vylejeme do hranatej chlebíkovej formy vyloženej papierom na pečenie.
Na vrch cesta nasypeme nahrubo nasekané orechy a posypeme trstinovým cukrom (a tu je to tajomstvo, nebojte sa posypať chlebík hrubou vrstvou cukru, ktorý sa počas pečenia rozpustí a vytvorí na chlebíku chrumkavú kôrku).
Chlebík pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C cca 50 minút (urobte test špajdľou, ktorá po zapichnutí do chlebíka musí byť suchá).


Menovky: , , , , ,

35 36 37 38