01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Celozrnný kakaový koláč s medovým mascarpone krémom 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Celozrnný kakaový koláč s medovým mascarpone krémom

34

Potrebujeme (menší plech cca 27x22 cm):

2 hrnčeky špaldovej celozrnnej polohrubej múky
3 PL kakaa z nepražených kakaových bôbov
1/2 hrnčeka trstinového cukru
1 bezfosfátový prášok do pečiva (PDP)
1 hrnček bio mlieka
1/2 hrnčeka bio slnečnicového oleja
2 vajcia od sliepočiek z voľného chovu

500 g mascarpone izbovej teploty
4 PL kvalitného slovenského medu
2 hrste vlašských orechov

Postup:

Na cesto najprv zmiešame sypké suroviny a následne pridáme mlieko, olej a vajcia a vyšľaháme.
Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C cca 30 - 35 minút.
Koláč po upečení necháme úplne vychladnúť.
Mascarpone vymiešame s medom a krém natrieme na vychladnutý koláč. Orechy nasucho opražíme na panvici a na hrubo nasekáme. Posypeme nimi krém. Krém môžete ešte pokvapkať medom.
Dáme stuhnúť do chladničky.

Menovky: , ,

35 36 37 38