01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Cesnačka 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Cesnačka

34
Receptov na cesnačku, teda cesnakovú polievku je neúrekom. Ja ju tiež robím na dva rôzne spôsoby s malými obmenami. Jeden je, že do obyčajného vývaru pretlačím cesnak, nahádžem opečený chlebík a je to. A potom ten druhý, ktorý vám predstavím teraz :).


Potrebujeme:

4 zemiaky
8 veľkých strúčikov cesnaku
1 ČL gomasia s riasou nori
soľ
mleté čierne korenie
mletá rasca
2 l vody

vajce
opečený chlebík
pažítka

Postup:

Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť. Keď voda začne vrieť osolíme, pridáme gomasio a varíme do zmäknutia zemiakov.
Keď sú zemiaky mäkké, polievku odstavíme a rozmixujeme. Opäť ju privedieme k varu, pridáme 1/2 ČL mletej rasce, mleté čierne korenie, prípadne dosolíme a necháme prevrieť.
Polievku odstavíme a pretlačíme do nej cesnak (už nevaríme!).
Polievku naberieme do misiek či tanierov, vpustíme do nej surové vajce a rozmiešame. Posypeme opečeným chlebíkom a pažítkou.
(Ak mám chuť na poriadne cesnakovú chuť, do každej misky ešte pretlačím jeden strúčik cesnaku).

Menovky: , , , ,

35 36 37 38