01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Uzol, uzlík, uzlíček 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Uzol, uzlík, uzlíček

34
Uzlíčky ako vložku do polievky som nepoznala. Raz som videla na TV Paprika maďarského kuchára či kuchárku ako ich pripravuje. Vyzerali nesmierne chutne a aj ich príprava nevyzerala náročne. A vskutku sú také! Po zakusnutí sa vám v ústach rozplynie chuť dosladka opraženej cibuľky. Jenoducho mňamka :).


Uzlíčky sú skvelou vložkou do zeleninovej polievky, a to akejkoľvek. Ja som ich použila do cícerovo-paradajkovej.

Potrebujeme:

na cesto:
2 vajcia od sliepočiek z voľného chovu
50 g ražnej múky
100 g hladkej pšeničnej múky

na cibuľku:
1 šalotku alebo menšiu cibuľu
kúsok masla
asi 2 PL olivového oleja
1 ČL mletej papriky

Postup:

Najprv si opražíme cibuľu, lebo musí vychladnúť.
Cibuľu alebo šalotku nakrájame nadrobno. Na panvici rozohrejeme maslo a olej a cibuľu pražíme na miernom plameni dozlatista. Nakoniec pridáme papriku, rýchlo premiešame a odstavíme. Necháme vychladnúť.
Zmiešame obe múky, pridáme vajcia a vypracujeme cesto. Ak sa cesto lepí, tak pridáme trochu hladkej múky. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme (cesto je rozvaľkané správne ak si cez neho vidíte ruku).
Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti a porozdeľujeme na ne opraženú, vychladnutú cibuľku. Každú časť stočíme. Horný okraj potrieme trochou vody aby sa nám cesto dobre uzavrelo. Nakrájame na 6 častí.


Oba konce spojíme a trochu zatočíme. Necháme ich trocha obschnúť a napokon ich zavaríme priamo do polievky. Cesto varíme cca 5 - 7 minút.





Menovky: , , ,

35 36 37 38