01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Teplý jarný šalát s amarantom 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Teplý jarný šalát s amarantom

34
Amarant, alebo láskavec, je bezlepková plodina považovaná za obilninu. Obsahuje nenasýtené mastné kyseliny, ktoré úspešne bojujú so zlým cholesterolom, minerálne látky ako vápnik, horčík, meď či zinok a množstvo vitamínov ako vitamín A, B, C, E či kyselinu listovú.
Príprava amarantu je nenáročná - stačí ho uvariť v osolenej vode a môžete ho podávať ako prílohu, pripraviť z neho rizoto, sladké dezerty či kaše alebo si z neho môžete pripraviť chutný šalát podľa môjho receptu. Keďže sa mi nechcelo piecť pečivo a mali sme doma veľa jarnej zeleniny a mala som chuť na niečo nové, s drobnou príchuťou Ázie (možno?) tak som vymyslela tento teplý, jarný šalátik s mierne pikantnou príchuťou. Z uvedených surovín pripravíte jednu porciu.








Menovky: , , , , , , , , ,

35 36 37 38