01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Jahodovo-rebarborové koláčiky (bezlepkové, vegan) 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Jahodovo-rebarborové koláčiky (bezlepkové, vegan)

34
Jahody a rebarbora je stará ošumelá klasika. Sladkosť jahôd príjemne dopĺňa kyslosť a trpkosť rebarbory. Rebarbora je bohatá na kyselinu listovú, ktorá je skvelou výživou pre našu krv, mozog a nervy. Kvôli veľkému množstvu kyseliny šťavelovej by sa jej však mali vyhýbať hlavne ľudia s ochorením žlčníka a obličiek. Ale ak nemáte žiadne zdravotné obmedzenia doprajte si ju v tomto jarno-letnom období a využite ju naplno. Môžete ju použiť tradične do koláča, na limonádu či zmraziť na horšie časy (očistite ju, nakrájajte na, dajte na tácku, zamrazte a potom dajte do sáčka a uchovávajte v mrazničke niekoľko mesiacov).
Môj recept je v podstate taký tradično - netradičný. Spája jahody s rebarborou - to je tá tradičnosť, no jeho výnimočnosť je v tom, že je bezlepkový a vegan (teda bez živočíšnych produktov ako mlieko, maslo či vajcia). Je to ten klasický americký hrnčekový recept. Cesto môžete rozdeliť do viacerých tortových formičiek alebo upiecť v jednej väčšej. Základ na cesto môžete použiť aj na iný ovocný koláč :).










Menovky: , , , , , , , ,

35 36 37 38