01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Opekaný patizón s cesnakom a petržlenovou vňaťou 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Opekaný patizón s cesnakom a petržlenovou vňaťou

34
Patizón som ešte nikdy nejedla, teda až dodnes. Vždy som sa bála ho kúpiť. Nevedela som akú chuť mám očakávať. Myslela som, že chutí ako kaleráb, a ten mi veru uvarený nechutí. No potom som pátrala a zistila som, že je to niečo medzi tekvicou a cuketou, teda presnejšie patrí ku druhom tekvice. Obsahuje pomerne malé množstvo minerálnych látok, no vďaka nízkemu obsahu sodíka je vhodný pre ľudí so srdcovými či obličkovými poruchami.
Chuť patizónu mi príde pomerne mdlá a tak je dôležité ho niečím okoreniť a pozdvihnúť na vyššiu úroveňl. A tak som si vymyslela tento recept - použila som cesnak, ktorý milujem a ku ktorému pasuje čerstvá petržlenová vňať. Chutný recept je na svete! :)






Menovky: , , ,

35 36 37 38