01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Ryba v bláznivej vode 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Ryba v bláznivej vode

34
Prinášam bláznivý taliansky recept na rybu s označením orata all´acqua pazza, v bláznivom období - nastúpila som do svojho prvého zamestnania, manžel je na služobnej ceste a ja si na všetky tieto zmeny postupne zvykám.
Recept mám z minuloročného čísla časopisu APETIT, ale skúsila som ho až teraz, teda pred týždňom, no spisujem ho pre vás až dnes - veď vravím, bláznivé obdobie. Dokonca nebude napísaný, tak ako mám zvykom vo virtuálnej kuchárskej knihe ako predchádzajúce recepty, pretože môj notebook bol chudák preinštalovaný a momentálne nemám k dispozícii svoje dokumenty či aplikácie.


Potrebujeme:
(veľká panvica s pokrievkou)

4 PL olivového oleja
2 očistené a umyté pražmy vcelku
soľ
mleté čierne korenie
2 strúčiky cesnaku
1/2 čili papričky
400 g cherry paradajok (mix červených a žltých)
4 PL bieleho vína
100 ml vody
hrsť kapár
petržlenová vňať


Postup:

Na panvicu nalejeme olej, rozohrejeme ho. Na rozohriaty olej položíme pražmy a opekáme 4 - 5 minút, následne otočíme a ryby posypeme na plátky nasekaným cesnakom. Ryby opekáme ešte asi 1 minútu. Potom ich posypeme nasekanou čili papričkou a do panvice pridáme umyté paradajky. Prilejeme víno, necháme ho vypariť a následne pridáme vodu, osolíme, okoreníme, priklopíme a dusíme na miernom ohni cca 15 minút. 
Ryby vyberieme, omáčku vrátime na oheň, pridáme scedené kapari, najemno nasekanú petržlenovú vňať a sprudka varíme 1 minútu.
Rybu podávame s omáčkou a čerstvým pečivom či zemiačkami.




Menovky: , , , , ,

35 36 37 38