01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Celozrnné vafle s karamelizovanými broskyňami, kokosovým krémom, čokoládou a mätou (vegan) 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Celozrnné vafle s karamelizovanými broskyňami, kokosovým krémom, čokoládou a mätou (vegan)

34
Na trhu som kúpila broskyne. Len tak pre radosť, že časom ich z jem samotné alebo, že možno z nich niečo vymyslím. A aj som vymyslela. Taká fajnová mňamka sa mi podarila, že som až na seba pyšná :).


Potrebné suroviny:

vafle:
2 PL mletého ľanu
5 PL vody
400 ml rastlinného mlieka
štipka soli
215 g celozrnnej pšeničnej múky
1 bezfosfátový prášok do pečiva (PDP)
3 PL roztopeného kokosového oleja

karamelizované broskyne:
1 - 2 broskyne
1 PL trstinového cukru

kokosový krém:
1 plechovka kokosového mlieka (400 ml)
dreň z 1 vanilkového lusku
1 PL trstinového cukru

Postup:

Deň vopred vložíme hore dnom plechovku kokosového mlieka do chladničky. Na ďalši deň vodu zlejeme (nevylievame, použijeme na prípravu vaflí ) a pevnú časť vyšľaháme s vanilkou a cukrom. Uložíme v chladničke.
K mletému ľanu pridáme 5 PL vody a necháme stáť cca 15 minút. Následne pridáme 400 ml rastlinného mlieka (ku kokosovej vode, ktorú sme si uschovali pridáme rastlinné mlieko podľa vlastného výberu), štipku soli, kokosový olej a múku zmiešanú s PDP. Dobre premiešame a vafle upečieme dochrumkava.
Broskyne nakrájame na mesiačiky, dáme na dobre rozohriatu panvicu. Po asi minúte ich otočíme, počkáme kým nepustia trochu šťavy a zasypeme cukrom. Cukor necháme skaramelizovať. Odstavíme.
Vafle podávame s karamelizovanými broskyňami, kokosovým krémom, poliate roztopenou čokoládou a posypané lístkami mäty.


Menovky: , , , ,

35 36 37 38