01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Šalát s jablkom, marinovanou cviklou, horčicovo-medovým dresingom a bryndzové pagáčiky 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Šalát s jablkom, marinovanou cviklou, horčicovo-medovým dresingom a bryndzové pagáčiky

34
Opäť jeden z receptov, ktorý mi iba tak skrsol v hlave. A musím povedať, že je bombový!
Pagáčiky som robila podľa jedného receptu, ale pomer surovín a použité múky som upravila, no a šalátik je totálny výtvor mojej maličkosti :).


Potrebujeme:

na šalát
dubový šalát
1 menšie jablko
2 menšie cvikli
pár plátkov schwarzwaldskej šunky
soľ
mleté čierne korenie 
1 ČL nasekaného rozmarínu 
olivový olej
pažítka na ozdobu

na dresing 
1 ČL medu
1 ČL horčice
3 PL olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie
pár kvapiek jablčného octu

na pagáče
170 g chlebovej pšeničnej múky
30 g ovsenej múky
250 g bryndze
100 g zmäknutého masla
1 ČL soli
1 bezfosfátový prášok do pečiva (PDP)
2 žĺtka (bielka odložíme na potretie)
rasca


Postup:

Všetky suroviny na pagáče zmiešame a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme a dáme do chladničky asi na 10 - 15 minút. Vyberieme z chladničky a na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm. Vykrojíme pagáčiky, dáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme rascou. Pečieme pri 180 stupňoch cca 10 - 15 minút. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť.

Očistenú cviklu nakrájame na menšie kúsky (pásiky, rezance), osolíme, okoreníme, pridáme nasekaný rozmarín, pokvapkáme olivovým olejom, dobre premiešame a dáme do chladničky asi na 20 minút marinovať. Šalát umyjeme a dobre osušíme. Umyté jablko so šupkou nakrájame na pásiky (rovnaké ako cviklu), pokvapkáme citrónovou šťavou aby nezhnedlo. Napokon šalát zmiešame s jablkom, cviklou, natrhanou šunkou a zalejeme dresingom, ktorý si pripravíme jednoduchým zmiešaním všetkých uvedených surovín (samozrejme si ho dochutíme ešte podľa seba).


Menovky: , , , , ,

35 36 37 38