01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Špenátová polievka 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Špenátová polievka

34
Úplne jednoduchý, nenáročný recept, ktorý zvládnete ľavou zadnou. Pôvodne som ho ani neplánovala dať na blog (veď preto je tá fotka taká aká je), lenže táto polievočka je svojou jednoduchosťou a chuťou dokonalá. A písane foodblogu je predsa o tom - prinášať nápady, chutné a zdravé jedlá, ktoré zvládnete aj počas hektického dňa.


Potrebujeme:

1 balenie mrazeného špenátového pretlaku
2 l vody
soľ
sušenú koreňovú zeleninu (používam Horalku)
mleté čierne korenie
6 väčších zemiakov
2 strúčiky cesnaku
olivový olej
 domácu slaninku
 cibuľa

Postup: 

Zmrazený špenátový pretlak vložíme do vody a varíme kým sa úplne neroztopí. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, osolíme, pridáme sušenú koreňovú zeleninu (cca 1 ČL), okoreníme a varíme do zmäknutia zemiakov.
Keď sú zemiaky uvarené polievku odstavíme a rozmixujeme dohladka.
Na panvicu nalejeme asi 1 PL olivového oleja, rozohrejeme, pridáme pretlačený cesnak a hneď ako nám zavonia pridáme do polievky (tú už nevaríme!). Osolíme a dokoreníme podľa chuti.
Podávame s do chrumkava opečenou slaninkou a cibuľkou.

Menovky: , ,

35 36 37 38