01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Tvarohovo-čučoriedkové koláčiky 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Tvarohovo-čučoriedkové koláčiky

34
Poslednú dobu riadne zanedbávam blog, nie však preto, že by som zanedbávala varenie - práve naopak varím ostošesť, ale jednoducho mám dosť sedenia za počítačom v práci a doma sa mi za ním nechce vysedávať. Práve to sedenie si kompenzujem státim pri rúre a vypekaním či varením všakovakých dobrôt. Veď práve teraz pečiem knäckebrot, ktorý putoval do rúry hneď za týmito koláčikmi.
Cesto je až zo 4 rôznych múk, je takmer sušienkové, ale veľmi vláčne a jemné. Naplň je z tvarohu a  čučoriedok dochutená škoricou.


Potrebujeme:

na cesto:
1 PL mletého ľanu
 2 a pol PL teplej vody
300 g hladkej pšeničnej múky
100 g celozrnnej pšeničnej múky
40 g ovsenej celozrnnej múky
60 g cícerovej múky
140 g mlieka
180 g zmäknutého masla
200 g trstinového cukru
dreň z 1 vanilkového lusku
1 prášok do pečiva (PDP) 
štipka soli

na náplň:
1 balenie hrudkovitého tvarohu
250 g mrazených čučoriedok
2 PL trstinového cukru
1/2 ČL mletej škorice

Postup:

Do misky nasypeme mletý ľan, pridáme 2 a pol PL teplej vody a necháme stáť cca 5 minút. 
Prisypeme múky, pridáme štipku soli, PDP, cukor a dobre premiešame. Nakoniec pridáme maslo a mlieko a vypracujeme cesto.
Cesto dáme na pomúčenú dosku, vytvarujeme z neho guľu, prikryjeme a necháme odpočívať asi 5 - 10 minút.
Vyvaľkáme na hrúbku asi 4 mm a vykrajujeme koláčiky (veľkosť aj tvar nechám na vás, ja som vykrajovala s pohárom :)), ktoré dáme na plech vyložený papierom na pečenie.
Tvaroh zmiešame s mrazenými čučoriedkami, škoricou a cukrom a plnku kladieme do stredu koláčikov.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 25 minút.

 

Menovky: , ,

35 36 37 38