01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Pohánka s hlivou a kyslou kapustou 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Pohánka s hlivou a kyslou kapustou

34
Tento recept by sa dal zaradiť medzi tradične slovenské. Obsahuje klasické slovenské suroviny - kyslú kapustu, pohánku, hlivu a základné koreniny, ktoré máte určite doma.


Potrebujeme:

1/2 hrnčeka pohánky
1 hrnček vody
2 trsy hlivy
700 g kyslej kapusty
1 cibuľa
5 strúčikov cesnaku
1/2 ČL celej rasce
1/2 ČL mletej papriky
soľ
mleté čierne korenie
sušený majorán
olivový olej

Postup:

Na oleji speníme  pretlačené dva strúčiky cesnaku, hneď ako nám zavonia, prisypeme prepláchnutú pohánku, osolíme, okoreníme, zalejeme vodou. Pohánku varíme do mäkka, až kým sa všetka voda nevsiakne.
Väčšiu panvicu dobre rozpálime, nalejeme 1 PL oleja, pridáme nakrájanú hlivu (restujeme po častiach, aby sa huby pekne opiekli), osolíme, okoreníme a restujeme kým huby nie sú zmäknuté. Pridáme rascu a mletú papriku. takto pripravené huby zmiešame s uvarenou pohánkou. Posypeme majoránom.
V ďalšom hrnci orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, keď je cibuľa orestovaná dozlatista, pridáme na plátky nakrájané tri strúčiky cesnaku. Premiešame, pridáme kyslú kapustu (nesolíme), pod pokrievkou dusíme do mäkka.
Pohánku s hubami podávame premiešanú s udusenou kapustou (kapustu a pohánku však skladujte oddelene, aby vám pohánka od kapusty neskysla).

Menovky: , , , , , , ,

35 36 37 38