01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Cícerovo-paradajková polievka 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Cícerovo-paradajková polievka

34
Cícer mám doma vždy v zásobe, ale iba ten suchý, ktorý sa musí vopred namočiť. Obsahuje veľa železa, vlákniny a predovšetkým bielkoviny či vitamíny skupiny B. Výhodou je, že pri varení nestráca veľa živín. Môžete ho použiť na prípravu polievok, nátierok či plnohodnotných hlavných jedál. Mojou najobľúbenejšou je práve cícerovo-paradajková polievka.


Potrebné suroviny:

1 hrnček suchého cíceru
2 l vody
1 konzerva lúpaných paradajok
soľ
mleté čierne korenie
oregano (použila som mrazené, môžete použiť aj sušené)

krátka cestovina 

Postup:

Cícer vopred namočíme (najlepšie na noc). Pred varením vodu zlejeme, zalejeme ho 2 litrami čerstvej vody a varíme až do zmäknutia. Nesolíme! Cícer osolíme až keď je takmer uvarený. Keď je cícer mäkký pridáme konzervu paradajok a povaríme ešte cca 5 minút. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Odstavíme.
Pridáme asi 1 PL oregana (ak použijeme sušený tak postačí 1 ČL) a polievku rozmixujeme.
Krátku cestovinu uvaríme podľa návodu, rozdelíme do misiek a zalejeme horúcou polievkou.

Prajem dobrú chuť!

Menovky: , , , , ,

35 36 37 38