01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Šalát z kvaky 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Šalát z kvaky

34
Kvaka (turín) patrí k najstarším konzumovaným potravinám na našom území. Je bohatá na vitamín C, vápnik, draslík, fosfor či železo. Čistí krv, pôsobí močopudne a vďaka vysokému obsahu vlákniny pomáha nášmu tráveniu. Dá sa konzumovať surová alebo tepelne spracovaná. Chuťou pripomína kaleráb skrížený s reďkovkou.
Ja som z nej pripravila chutný šalát, ktorým si doplníte vitamíny a minerály v tomto chladnom období.
Množstvo neudávam, udávam iba použité suroviny. Je na vás koľko šalátu si narobíte.


Potrebujeme:

kvaka
mrkva
soľ
mleté čierne korenie
petržlenová vňať
olivový olej
citrónová šťava
tekvicové semienka

Postup:

Očistenú mrkvu a kvaku nakrájame na tenké pásiky, pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme. Pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Šalát posypeme na sucho opraženými tekvicovými semienkami.
Premiešame a dáme cca na 30 minút odležať do chladničky.




Menovky: , , , , ,

35 36 37 38