01 02 03 Špinavá kuchyňa je šťastná kuchyňa: Cestoviny so šampiňónmi a medvedím cesnakom 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Cestoviny so šampiňónmi a medvedím cesnakom

34
Medvedí cesnak je poslom jari. Po dlhotrvajúcej zime prvé lístky naznačujú, že konečne nastáva obdobie svetla a tepla. 
Tento rok to bolo o čosi skôr ako pominulé roky, no jeho účinky sú stále rovnaké. Prečisťuje krv a upravuje krvný tlak. O ďalších účinkoch a spracovaní medvedieho cesnaku sa dočítate tu.
Tento recept je ultra rýchly, ultra chutný a navyše aj zdravý :).


Potrebné suroviny (1 porcia):

125 g šampiňónov
1 PL olivového oleja
asi 1 cm kúsok masla
mleté čierne korenie
soľ
čili paprička (podľa chuti, použila som asi 1/3)
hrsť medvedieho cesnaku
cestoviny (použila som kukuričné)
parmezán

Postup:

Najprv si dáme variť cestoviny do vriacej osolenej vody a kým sa varia pripravíme si huby.
Na dobre rozpálenú panvicu nalejeme olivový olej, pridáme očistené a nakrájané huby a sprudka opečieme. Osolíme, okoreníme ich, pridáme nadrobno nakrájanú čili papričku a kúsok masla. Keď sa maslo rozpustí, huby odstavíme. Huby zmiešame s uvarenými cestovinami, pridáme čerstvý, na hrubo nasekaný medvedí cesnak a premiešame. Podávame so strúhaným parmezánom.



Menovky: , , , ,

35 36 37 38